Yapılacaklar listenizin en üstüne “hiçbir şey yapma” yazmanın tam zamanı!
Amerikan radyo kanalı WNYC’nin ünlü podcast ve radyo programı Note to Self’in (Kendime Notlar) sunucusu Manoush Zomorodi, dinleyicileriyle birlikte bir deney yapar. Amacı onlara dijital cihazlarının fişini çektirip canlarının sıkılmasını, böylece yaratıcılıklarının artmasını sağlamak ve hayatlarının değişmesine yardım etmektir. Sıkıntıdan Parladım, yeni dijital ekosistem içinde dijital cihazlarımızı daha iyi ve akıllıca yaşamak için nasıl kullanabileceğimizi gösteriyor. Zomorodi, sıkılmak ile özgün düşünce arasındaki bağlantıyı açıklarken dijital cihazlarımızı hayatımızdan çıkarmadan üretkenliğimizi ve yaratıcılığımızı artırabilme yollarını can sıkıntısının pek bilinmeyen faydaları üzerinden anlatıyor. Kitabın bilimsel temelleri, sinirbilim ve bilişsel psikoloji alanlarında kullanılan “zihin gezintisi” kavramına dayanıyor. Bu kavram, biz bir işle meşgul değilken beynimizin neler yaptığını açıklıyor. Zomorodi, bitmek bilmeyen yoğunluğunuzu azaltmak, hayal kurma kabiliyetinizi geliştirmek, işinize ve özel hayatınıza sadelik getirmek için oluşturulmuş pratik adımlar sıralıyor. Sonuç inanılmaz. Şimdi, sıkıntıdan patlamadan önce bütün fişleri çekip Sıkıntıdan Parladım’ı okumaya başlayabilirsiniz.
“Sıkıntıdan Parladım, can sıkıntısının büyüleyici parlak yanlarını gösteriyor. Manoush Zomorodi daha mutlu, daha üretken, daha yaratıcı olmamız için can sıkıntısının çok önemli bir etken olduğunu eğlenceli örneklerden yola çıkarak anlatıyor.”
― Gretchen Rubin, Mutluluk Projesi kitabının yazarı
“Sıkıntıdan Parladım gününüzü daha verimli, hayatınızı daha anlamlı hale getirecek basit adımlarla dolu. Zomorodi, kitapta gerçek hayat hikâyeleri, sinirbilimi ve çeşitli verileri kullanarak can sıkıntısının aslında bir lütuf olduğuna okurunu ikna ediyor.”
― Charles Duhigg, Yeni Dünyada Daha Akıllı, Daha Hızlı, Daha Başarılı Olmanın Sırları kitabının yazarı